fredag 15 januari 2021

Vecka 2 och 3

Hej på er!

Ute är det, i skrivande stund, väldigt kallt men fantastiskt fint. Själv sitter jag inomhus och funderar över veckan som gått och kommande veckor framöver. Under veckan har vi sammanställt en enkät som eleverna svarat på gällande trygghet och kamratskap i klassen. Vi gick tillsammans igenom resultatet och utifrån det valde vi område att arbeta med framöver. Området vi valde att fokusera på handlar om verbala kränkningar.
Några har också hunnit med att besöka biblioteket och nästa vecka är det några fler som kommer få gå och låna sig en bok. Böcker finns också på skolan om man skulle vilja låna.

Nästa vecka följer vi enligt schema och det är två läxdagar för eleverna. Matte-/svenskläxa till onsdagar och engelskaläxa till fredagar. Denna vecka vet jag att de har ekvationer och algebraiska uttryck i matteläxa, men jag är osäker på exakt vad de har i engelska. Nästa vecka kommer isen vid hockeyrinken att kunna tas i bruk, vilket innebär att eleverna har skridskogympa på torsdag och fredag.

Viktigt i nästa vecka är att skolinspektionen vill att Sälens skolas elever(år 5) och vårdnadshavare(F-5) har möjlighet att svara på en enkät gällande "...god utbildning och en trygg miljö." Om du inte vill att ditt barn(elever i år 5) ska vara med i undersökningen meddelar du mig, Eva-Lena, senast måndag den 18/1. Viktigt att förstå är att inga enskilda elevers svar kommer kunna identifieras! Resultatet från undersökningen kommer ske i sammanställd form. Jag kommer skicka ut koder och instruktioner till er vårdnadshavare, via mail, på måndag den 18/1.

Ny läxhjälpsdag - torsdagar mellan 14 - 14:45.

Framåtblick
26/1 - Studiedag
v. 4 - byte från trä- till textilslöjd
v. 9 - Sportlov

/Eva-Lena